Αναρτήθηκε στις:
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσιεύθηκε από
billym
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με λαχανικά, κατίκι Δομοκού και σάλτσα εστραγκόν
Άλλο πράμα!
- 160 γρ κοτόπουλο στήθος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 20 γρ καρότο κομμένο σε στικ
- 10 γρ κολοκυθάκι κομμένο σε στικ
- 20 γρ σέλερι κομμένο σε στικ
- 15 γρ μανιτάρια πλευρώτες
- 40 γρ τυρί κατίκι Δομοκού
- ρίγανη
- 1 φύλλο ρόκας
- 20 γρ λευκό κρασί
- εστραγκόν
- 30 γρ βούτυρο
- 250 ml ζωμό κότας
- βραστά λαχανικά με λαδολέμονο (κολοκύθι-καρότο-μπρόκολο-κουνουπίδι, σταμνάγκαθι)
Υλικά
- κοτόπουλο -
- κατίκι -
- φιλέτο -
- εστραγκόν -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
- καρότο -
- κολοκύθι -
- ρόκα -
- σέλινο -
- ρίγανη -
- κρασί -
- ζωμός -
- βούτυρο -
- κολοκύθι -
- καρότο -
- μπρόκολο -
- κουνουπίδι -
- σταμναγκάθι -
- μανιτάρια πλευρώτους -
- λεμόνι -
- σαμπούκα -
Εκτέλεση
Ψήνουμε στον ατμό τα λαχανικά
της γαρνιτούρας και τα μανιτάρια στη σχάρα. Ανοίγουμε το φιλέτο
κοτόπουλο σε σνίτσελ (ή το ζητάμε από τον χασάπη). Σε μια επιφάνεια
εργασίας τοποθετούμε το κρέας ανάμεσα σε 2 πλαστικές σακούλες και
χτυπάμε το σνίτσελ. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, του ρίχνουμε ρίγανη και
το αλείφουμε με μουστάρδα. Τοποθετούμε τα στικ λαχανικών (ζουλιέν) σε
μια λωρίδα στην άκρη του σνίτσελ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί, ψητά
μανιτάρια και το φύλλο ρόκας
Τυλίγουμε σφιχτά το φιλέτο σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ρολό όπως είναι μέσα στο αλουμινόχαρτο, χωρίς λάδι, γυρίζοντας το συνέχεια. Όταν βγουν υγρατμοί από τις άκρες, είναι έτοιμο. Τo φουρνίζουμε όπως είναι σε ταψάκι στους 180° C για 20’.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με αλάτι και πιπέρι, λίγο εστραγκόν και το ζωμό κότας. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.
Όταν ψηθεί το κρέας από το έτοιμο ρολό, κόβουμε τις άκρες και βγάζουμε το φιλέτο από το αλουμίνιο, διατηρώντας το σχήμα του. Το κόβουμε λοξά σε φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες στο πιάτο, γαρνίρουμε με τα λαχανικά στον ατμό, αφού κόψουμε τα καρότα σε λοξές ροδέλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα, συμπληρώνουμε με λαδολέμονο, λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ
Τυλίγουμε σφιχτά το φιλέτο σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ρολό όπως είναι μέσα στο αλουμινόχαρτο, χωρίς λάδι, γυρίζοντας το συνέχεια. Όταν βγουν υγρατμοί από τις άκρες, είναι έτοιμο. Τo φουρνίζουμε όπως είναι σε ταψάκι στους 180° C για 20’.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με αλάτι και πιπέρι, λίγο εστραγκόν και το ζωμό κότας. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.
Όταν ψηθεί το κρέας από το έτοιμο ρολό, κόβουμε τις άκρες και βγάζουμε το φιλέτο από το αλουμίνιο, διατηρώντας το σχήμα του. Το κόβουμε λοξά σε φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες στο πιάτο, γαρνίρουμε με τα λαχανικά στον ατμό, αφού κόψουμε τα καρότα σε λοξές ροδέλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα, συμπληρώνουμε με λαδολέμονο, λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ